Pivovar navazuje na tradici vaření piva v Nové Bystřici,
kdy v roce 1482 obdrželi mílové právo při vaření piva bystřičtí měšťané od své
vrchnosti Wolfganga Krajíře z Krajku. Pivovar byl založen v roce 2017 a vaření
piva bylo obnoveno na jaře 2018.
Vyráběná piva:
Piva plzeňského typu jsou vařena dvourmutově se spodním
kvašením. Speciály, jako jsou např. ALE, IPA, atd. jsou kvašená svrchně. K
vaření jsou používány české slady a nejkvalitnější žatecký chmel. Piva jsou
nefiltrovaná a nepasterizovaná, díky čemuž zůstanou v pivu všechny živé kultury
a vitaminy, které jsou blahodárné pro tělo. Spojením sladu, chmele a vody z
divoké České Kanady vzniká zlatavý a lahodný mok, který má příjemně hořkou chuť
a zlatavou barvu slunce.
Kde ochutnat a
nakoupit:
Další informace
Pivovar sídlí v těsném
sousedství oblíbeného Veterán muzea Nová Bystřice. Ve vnitřních prostorách
pivovaru je posezení pro 20 lidí, při příznivém počasí je využívána také
venkovní zahrádka. Kromě ochutnávky čepovaného piva si v pivovaru můžete
zakoupit 1,5litrové lahve či pivní soudky. Prohlídky pivovaru spojené s ochutnávkou jsou vítány
pro předem objednané skupiny zájemců.