Pivovar Nová Bystřice

Pivovar navazuje na tradici vaření piva v Nové Bystřici, kdy v roce 1482 obdrželi mílové právo při vaření piva bystřičtí měšťané od své vrchnosti Wolfganga Krajíře z Krajku. Pivovar byl založen v roce 2017 a vaření piva bylo obnoveno na jaře 2018.

Vyráběná piva:

Piva plzeňského typu jsou vařena dvourmutově se spodním kvašením. Speciály, jako jsou např. ALE, IPA, atd. jsou kvašená svrchně. K vaření jsou používány české slady a nejkvalitnější žatecký chmel. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, díky čemuž zůstanou v pivu všechny živé kultury a vitaminy, které jsou blahodárné pro tělo. Spojením sladu, chmele a vody z divoké České Kanady vzniká zlatavý a lahodný mok, který má příjemně hořkou chuť a zlatavou barvu slunce.

Kde ochutnat a nakoupit:

Další informace


Pivovar sídlí v těsném sousedství oblíbeného Veterán muzea Nová Bystřice. Ve vnitřních prostorách pivovaru je posezení pro 20 lidí, při příznivém počasí je využívána také venkovní zahrádka. Kromě ochutnávky čepovaného piva si v pivovaru můžete zakoupit 1,5litrové lahve či pivní soudky. Prohlídky pivovaru spojené s ochutnávkou jsou vítány pro předem objednané skupiny zájemců.